ДЖЕЙМС ХЕТФИЙЛД - вълкът от Metallica

ДЖЕЙМС ХЕТФИЙЛД - вълкът от Metallica

автор: Марк Еглинтън

Купи Описание

Описание

„To Live Is To Die”

Цена: 19.99 лв.

„To Live Is To Die”

автор: Джоел Макайвър
ISBN: 978-954-92327-6-9
формат: 152/235 mm
страници: 248
корица: Мека

На 27 септември 1986 година басистът на Metallica Клиф Бъртън загина в автобусна катастрофа близо до Люнгби, Швеция. Беше едва 24-годишен. В двете десетилетия след това нито една книга не бе посветена на таланта на Клиф и постиженията му. Досега.

„To Live Is To Die” рисува откровен и интимен портрет на един хевиметъл гигант. Предговорът е написан от Кърк Хамет – най-добрият приятел на Клиф в Metallica. Авторът Джоел Макайвър е интервюирал най-близките хора на музиканта, много от които говорят за него тук за първи път.

Мислите, че познавате Metallica? Помислете пак. Тази книга ще ви даде нова информация за най-съзидателния период от творчеството на една от най-големите метъл банди в света. Това е историята на един гений и една трагедия, която никога няма да забравим.

 

„Клиф е отговорен за най-забележителните моменти от музиката на Metallica. „To Live Is To Die” е вълшебна книга. До ден днешен ме разтърсва”.

Микаел Акерфелд, Opeth

 

„Metallica отвори много врати за всички нас и ни помогна да преобразим и да променим света в много отношения. Наследството на Клиф личи във всяка песен на групата”.

Дейв Елефсън, бивш член на Megadeth

 

„Като музикант и като личност Клиф не се страхуваше да бъде различен. Всички можем да научим нещо от него”.

Алекс Уебстър, Cannibal Corpse