МЪСТЕЙН

МЪСТЕЙН

автор: Дейв Мъстейн и Джо Лейдън

Купи Описание

Описание

HIGHWAY TO HELL

Цена: 13.90 лв.

HIGHWAY TO HELL

автор: Клинтън Уолкър
ISBN: 978-954-92327-3-8
формат: 15,2 см x 23,5 см
страници: 348
корица: Мека

Корицата и художественото оформление на ИК Addix е коренно различно от това на чуждото издание. Правата на снимката, използвана за корицата, бяха закупени от световно известния фотограф Фин Костело, който през 1979 г беше направил голяма фотосесия на AC/DC в Камден, Англия. Също така, той е и авторът, направил снимките за кориците на албумите на KISS “KISS Alive” и Deep Purple “Burn”. За да направим книгата наистина още по-ценна за феновете на DC, книгата съдържа автентичния подпис на Бон Скот, който беше сканиран директно от автограф, даден от самия него на един фен от Австралия!

 
„Питат ме: „Ти AC ли си или си DC?“, а аз отговарям: „Нито едното, аз съм гръмотевицата по средата!“

 
„Бон Скот е вероятно един от най-симпатичните разбойници на земята и Клинтън Уолкър рисува живописна картина не само на него, но и на машинациите, съпътстващи всяка една рок група“ – хвалят го от „Who Weekly“, когато „Highway to Hell“ е публикувана за първи път в Австралия.
Оттогава до сега, книгата на Уолкър се е утвърдила като класика в рок литературата. Предлага достоверен разказ за изкачването на AC/DC към славата, покривайки годините, през които пикантните текстове и обаятелното сценично присъствие на певеца Бон Скот, в комплект с тежките насечени рифове на китаристите Ангъс и Малкълм Йънг, полагат основите на една нова и много влиятелна марка рокендрол.

 

Позовавайки се на много лични интервюта и включвайки галерия от редки снимки, Клинтън Уолкър проследява кариерата на AC/DC през годините им с оригиналния им фронтмен, от шотландските корени, които споделя с братята Йънг, през малките концерти, студийните записи и международния им успех – чак до шокиращата смърт на Скот през 1980 г., точно когато групата започва да получава международните признания, за които е работила толкова неуморно.
В това издание Клинтън Уолкър преразглежда обстоятелствата около смъртта на Скот и разкрива някои нови детайли, станали известни през последните няколко години. В резултат на това, „Highway to Hell“ се радва на статуса на най-достоверна версия на живота – и преждевременната смърт – на един от най-големите образи в рока.

 
„Задължително четиво... Страхотни истории за дръзкия дух на Бон, за братята Йънг, за това какво наистина е да си на турне.“ –  „Metal Hammer“

 
„Добре написана и обстойно проучена биография... чувствителна, но не сантиментална.“ – „Q“

 
„Това, което прави книгата на Уолкър нещо много повече от поредната добре написана сага за някое лошо момче на рокендрола, се крие във факта, че той осъзнава, че музиката не съществува във вакуум – тя оформя и отразява популярната култура... Освен историческия преглед, смените на перспектива и великолепните анекдоти, в нея има и страхотни снимки.