ДЖЕЙМС ХЕТФИЙЛД - вълкът от Metallica

ДЖЕЙМС ХЕТФИЙЛД - вълкът от Metallica

автор: Марк Еглинтън

Купи Описание

Новини

Издателство Addix представя „To Live Is To Die” и „Кървавият райх на SLAYER” Издателство Addix представя „To Live Is To Die” и „Кървавият райх на SLAYER”

Издателство Addix представя „To Live Is To Die” и „Кървавият райх на SLAYER”

 

Издателство Addix представя

две нови книги от най-авторитетният

журналист и писател на хевиметъла - Джоел Макайвър, който

е автор и на книгата „Истината за METALLICA”

Книгите ще бъдат продавани на три шатри, разположени в непосредствена близост до стадион „Васил Левски“, където ще се

проведе Sonisphere

 

 

„To Live Is To Die”

от Джоел Макайвър

 

На 27 септември 1986 година басистът на Metallica Клиф Бъртън загина в автобусна катастрофа близо до Люнгби, Швеция. Беше едва 24-годишен. В двете десетилетия след това нито една книга не бе посветена на таланта на Клиф и постиженията му. Досега.

„To Live Is To Die” рисува откровен и интимен портрет на един хевиметъл гигант. Предговорът е написан от Кърк Хамет – най-добрият приятел на Клиф в Metallica. Авторът Джоел Макайвър е интервюирал най-близките хора на музиканта, много от които говорят за него тук за първи път.

Мислите, че познавате Metallica? Помислете пак. Тази книга ще ви даде нова информация за най-съзидателния период от творчеството на една от най-големите метъл банди в света. Това е историята на един гений и една трагедия, която никога няма да забравим.

„Клиф е отговорен за най-забележителните моменти от музиката на Metallica. „To Live Is To Die” е вълшебна книга. До ден днешен ме разтърсва”.

Микаел Акерфелд, Opeth

„Metallica отвори много врати за всички нас и ни помогна да преобразим и да променим света в много отношения. Наследството на Клиф личи във всяка песен на групата”.

Дейв Елефсън, бивш член на Megadeth

„Като музикант и като личност Клиф не се страхуваше да бъде различен. Всички можем да научим нещо от него”.

Алекс Уебстър, Cannibal Corpse

 

 

„Кървавият райх на SLAYER”

от Джоел Макайвър

 

След 25 години на безкомпромисни албуми и сценични изяви, при които живата агресия достига краен предел, и до днес Slayer са на почит както сред критиците, така и сред останалите в гилдията.

Том Арая, Джеф Ханеман, Кери Кинг и Дейв Ломбардо –  

членовете на една от най-преуспелите метъл банди на всички времена, са наистина уникално по рода си музикално явление.

Траш метълите от Лос Анджелис винаги са разтягали жанра до абсолютния максимум, въпреки безпощадните критики към предизвикателните им текстове, които засягат чувствителни теми като сатанизма и религиозния тероризъм.

Като умел познавач Джоел Макайвър проследява израстването на групата с всеки неин албум. Проучва любопитни епизоди от продължителната и бурна кариера на Slayer, оформили култа към бандата.

И днес турнетата на Slayer са сред най-мащабните в цял свят, а групата не е изгубила и капка от своя хъс. Тази обстойна биография от хевиметъл експерта Джоел Макайвър ще достави ненадмината наслада на всеки траш метъл фен.