ДЖЕЙМС ХЕТФИЙЛД - вълкът от Metallica

ДЖЕЙМС ХЕТФИЙЛД - вълкът от Metallica

автор: Марк Еглинтън

Купи Описание

За нас

„Адикс“ ЕООД е първото специализирано българско издателство на книги за рок музиката.

„Адикс“ ЕООД е основана през 2004 г. като фирма за графичен дизайн. През същата година „Адикс“ се насочи в областта на литература за музиката. Първото издадено заглавие на фирмата беше AC/DC „Двете страни на славата“ от Пол Стенинг, първоначално издадено в Англия и преведено на български.

Миленко, худ. директор на издателство „Адикс“, е отговорен за всички издадени заглавия. Създал е различен дизайн на кориците на някои от тях, сравнявайки ги с английските им издания. Дори нещо повече, изданията на „Адикс“ съдържат допълнителни снимки, които не са включени в първоначалните английски издания, което ги прави ценни за колекционерите. Беше взето решение да се концентрира основно върху рок и метъл музикалната сцена. Понастоящем „Адикс“ издаде и стихосбирката „Легенда за кукумявката” от Дивна Искъркса.

Фирмата „Адикс“ веднъж насочила се основно към музиката, твърдо реши да превежда и издава най-продаваните и пълни биографии, които рок феновете искат.

През годините „Адикс“ издава най-продаваните биографични книги на едни от най-великите супер рок звезди. А те са AC/DC „Двете страни на славата“ от Пол Стенинг, Iron Maiden „30 години зверове“ от Пол Стенинг, Metallica „Истината за Metallica“ от Джоел Макайвър и още. Тези книги са едни от най-добрите и изчерпателни биографии, писани някога от музикални журналисти.

Въпреки че „Адикс“ принципно е съсредоточила силите си върху издаването на рок и поп книги, бе взето решение да разшири своята дейност с издаването на компакт дискове на рок групи и да стане официален дистрибутор на някои от водещите списания за рок музика като „Metal Hammer“ и „Terrorizer“.

Нови заглавия с изчерпателни биографии предстоят да бъдат издадени, така както и CD компилация озаглавена „Bound to Rock”, включваща групи от Европа като The Powerpack (Швеция), The Carburetors (Норвегия), So Fucking What (Германия), Outclass (България/Англия) и V8 Wankers от Германия, които бяха подгряваща група на Европейското турне на австралийските рок легенди Rose Tattoo. Някои от песните не са били издавани никога до сега!